Ontwikkeling Teylingen

12 juli, 2023

Monumentenbezit en gemeente Teylingen hebben een partner gekozen voor de ontwikkeling van Teylingen! Samen met onze nieuwe partner Team Ruïne Complex kijken we hoe het hele gebied kunnen transformeren tot een levendig deel van Teylingen.

"We hebben de handen ineengeslagen om dit bijzondere stuk geschiedenis op de kaart te zetten en toegankelijk te maken "

Ger Copier | projectleider

In oktober 2022 is er gestart met een selectietraject voor de ontwikkeling van Teylingen door de gemeente Teylingen en Monumentenbezit. Na een zorgvuldige selectie kwam Team Ruïne Complex als meest geschikte partner naar voren. Het team bestaat uit architectenbureau Van Manen, ontwikkelende belegger Citystone Group en landschapsarchitect Baljon. 

Starten met een studie

Met dit team starten de gemeente en Monumentenbezit een haalbaarheidsstudie om te komen tot een uitvoerbaar plan voor de ontwikkeling van Teylingen. In de komende periode wordt het steeds duidelijker hoe het gebied eruit komt te zien en wat er straks te doen valt. Tijdens de studie worden de inwoners van Teylingen betrokken bij het proces. Daarna worden er vervolgstappen gemaakt richting een definitief plan. 

Locaties

Met de haalbaarheidsstudie worden er verschillende locaties onderzocht: de Ruïne van Teylingen, de bollenschuur van Westerbeek en de omliggende gronden met opstallen. De Ruïne van Teylingen, het voormalige Slot Teylingen, heeft grote historische waarde en is zelfs een rijksmonument. Het won onlangs ook een restauratieprijs! De karakteristieke bollenschuur draagt bij aan de historische beleving van het gebied.

De locaties zijn samen een combinatie van oude en recente geschiedenis van Teylingen en Bollenstreek. Daarom worden deze als geheel onderzocht tijdens de studie.

Nieuws

  • Verduurzaming monumenten

    26 maart 2024

  • Kasteel Slangenburg gaat open voor publiek

    19 maart 2024

  • Vondsten Stadskasteel Zaltbommel

    18 maart 2024