Ruïne van Teylingen wint prijs

27 juni, 2023

Ruïne van Teylingen wint restauratieprijs 2023! De HISTORISCHE KRING VOORHOUT (HKV) koos de ruïne als winnaar. De prijs werd overhandigd aan onze collega Ger Copier.

"Trots dat we deze prijs in ontvangst mochten nemen. Er is veel werk verzet om dit gebouw te behouden voor de toekomst."

Ger Copier

De HKV bestaat dit jaar 25 jaar en reikt in het kader van dit jubileumjaar een prijs uit aan een bijzonder restauratieproject in Voorhout. Dit jaar werd de Ruïne van Teylingen gekozen als winnaar!

Ruim honderd belangstellenden kwamen naar de uitreiking bij de Ruïne van Teylingen. De aanwezigen werden welkom geheten door HKV-voorzitter Chris Tetteroo. Wethouder Reny Wietsma licht toe waarom de ruïne is gekozen als gelukkige winnaar: “Stichting Monumentenbezit en de stichting beheer kasteel Teylingen hebben er samen met de gemeente Teylingen voor gezorgd dat de ruïne is ontwikkeld tot een bijzonder toegankelijk historisch monument.” 

De ruïne bestaat nu uit een indrukwekkende ringburcht van 37 meter doorsnede waarin de restanten van de woontoren en een poortgebouw staan. Het geheel wordt omgeven door een brede gracht. Na de overdracht van de ruïne aan Monumentenbezit in 2016, is direct gestart met de voorbereiding van de restauratie van de woontoren. De woontoren had door de tand des tijds veel schade aan het voegwerk en bakstenen. Restauratie was hard nodig om het historisch materiaal van de oude kasteelruïne te behouden. Dat is gelukt, met dank aan bouwbedrijf Bouwer & de Cock. Lees meer over de restauratie op onze website!

Wil je meer weten over de Ruïne van Teylingen? Bekijk dan de monumentenpagina.

Nieuws

  • Verduurzaming monumenten

    26 maart 2024

  • Kasteel Slangenburg gaat open voor publiek

    19 maart 2024

  • Vondsten Stadskasteel Zaltbommel

    18 maart 2024