WERKEN BIJ MONUMENTENBEZIT

Kom jij ook werken bij een jonge, professionele organisatie met maatschappelijke impact? Bij Monumentenbezit werken we met een enthousiast en kundig team dagelijks aan de instandhouding van monumenten. De monumenten in ons beheer zijn allemaal heel verschillend, met onder andere vijf Top 100 monumenten en de vestingwerken van Naarden, die zijn aangemerkt als Unesco Werelderfgoed. We zijn een unieke organisatie in Nederland die altijd in ontwikkeling is. Je kan een informele werksfeer verwachten, met veel vrijheid en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Onze monumenten zitten door het hele land, dus je hebt altijd bijzondere werkplekken in monumentale omgevingen. Naast al dat harde werk, organiseren we regelmatig leuke activiteiten met elkaar.

Op deze pagina vind je onze vacatures en informatie over onze (MBO, HBO en WO) stageplaatsen en traineeships.

Vacatures

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega:

 • Medewerker Relatiebeheer

Wil je ons pro-actief overtuigen van jouw
toegevoegde waarde voor een andere functie?
Dan mag je ons altijd een mail sturen met je motivatie
en cv aan info@monumentenbezit.nl.

0
Stageplaatsen beschikbaar
0
Traineeships beschikbaar
0
Onderzoeken op de agenda

Stageplaatsen en traineeships

Ben jij op zoek naar werkervaring in de erfgoedsector? Je hebt bij Monumentenbezit veel mogelijkheden om je talenten te ontdekken!

In de monumentenzorg werken veel mensen met passie en plezier aan het behoud van monumenten voor de toekomst. Wij willen actief bijdragen aan de opleiding van specialisten zoals jij, die nodig zijn voor restauratie en herbestemming van beschermde bouwwerken. We staan open voor de kennis en inzichten van nieuwe talenten en leiden jou met onze ervaringen weer graag op tot erfgoedprofessional zodat jij in de toekomst weer bijdraagt aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Waar een stage zich vooral richt op onderzoek, zal het traineeship meer zijn ingericht als een leer-werkplek.

We bieden vanuit onze onderzoeksagenda diverse mogelijkheden voor stageplaatsen of het volgen van traineeships voor restauratie en (bouw-)historisch onderzoek.

Stages

Afhankelijk van je studie kun je bij ons stage lopen om ervaring op te doen met werkvoorbereiding van de opdrachtgeverskant. Denk hierbij aan het ondersteunen van onze projectleiders met meerjaren onderhoudsplanningen, het aansturen van projecten in uitvoering. Er zijn allerlei onderzoeksonderwerpen die leven binnen onze organisatie en waar jij uit kunt kiezen. Bekijk het schema hieronder.

Interesse of wil je meer weten? Mail ons dan op info@monumentenbezit.nl

Onderzoeksagenda

 • De ruïnes Teylingen en Brederode
 • De huidige onderzoeken naar de ruïnes van Teylingen en Brederode roepen vragen op wat bereft hun verdedigbaarheid en leefbaarheid. We willen graag meer onderzoek naar de functies van dergelijke gebouwen/ruimtes.
 • Stadskasteel Zaltbommel
 • Vanuit eerdere studies en de architectuur van het gebouw zijn verschillende theorieën over de functie. Een verdere studie zou daar meer licht op kunnen werpen. Hierbij kan ook een relatie gelegd worden met andere gebouwen van Maarten van Rossem (Cannenburgh en Duivelshuis).
 • Vesting Naarden
 • In documenten uit 1878 worden klachten geuit over de leefbaarheid van de kazerneruimtes in Naarden. Later dat jaar worden diverse houten loodsen ontworpen voor Naarden. Zijn deze bedoeld als slaapruimtes, of toch niet? We willen graag meer onderzoek naar de functies van de loodsen.
 • Buitenplaats Trompenburgh
 • Een overkoepelend onderzoek naar het iconografische programma van het gebouw. Is er aan de hand daarvan iets te zeggen over de ontbrekende schilderingen in de schilderijkamer en het groot salet? Hoe passen de schilderijen uit de nissen rondom de trap in dat programma? Is er een relatie te leggen met iconografische programma’s in Nederland of daarbuiten? etc.
 • Buitenplaats Trompenburgh
 • Duik de archieven in en ontdek meer over de geschiedenis van dit gebouw, zo willen we weten wie de architect was van dit gebouw?
 • Kasteel Slangenburg
 • Wat is het iconografisch programma van dit gebouw? Wat vertellen de verschillende fases op iconografisch gebied en is er een onderling verband?
 • Mariahoeve
 • Nader onderzoek naar het oeuvre van architect ir.M. Gerritzen.

Traineeships

Net klaar met je studie en ontdekken welk werkveld het beste bij je past? Of studeren én tegelijk werkervaring opdoen? Je kan bij ons parttime aan de slag (naast een studie), waarbij onze ervaren projectleiders en onderzoekers je gedurende een bepaalde periodebij voorkeur een jaaronder hun hoede nemenJe werkt actief mee in de organisatie. Zo ontdek je welk werkterrein je het beste ligt en je bouwt al een netwerk op! Ideaal toch?

Voor vragen neem je contact met ons op!

MEER INFORMATIE?
info@monumentenbezit.nl