Kasteel Slangenburg gaat open voor publiek

19 maart, 2024
Null

Null

Groot nieuws! Op 17 mei wordt het kasteel officieel geopend. Vanaf dat weekend is Slangenburg elke zaterdag en zondag geopend voor het publiek. Wandel samen met een gids door de eeuwenoude gangen en bekijk kamers vol met schilderingen en indrukwekkend meubilair.

Tijdens een rondleiding leer je meer over oud-bewoners, het leven in het kasteel en de bouwhistorie. Je kunt nu alvast een ticket reserveren.

Restauratie

Om het gebouw open te kunnen stellen, is er onderzoek gedaan naar de restauratiebehoefte. Die blijkt groot te zijn. We zijn daarom bezig met een restauratie- en onderhoudsplan voor het kasteel. Zo gaan we onder andere kijken wat er nodig is om de unieke schilderingen en de schitterende collectie te restaureren. Ook onderzoeken we hoe het kasteel zoveel mogelijk ingericht kan worden naar de tijd van de laatste eigenaren: de familie Passmann. Meubelstukken die oorspronkelijk op het kasteel stonden en zich nu in de collectie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed bevinden, zullen indien mogelijk terugkeren naar het kasteel.

Bezoek het kasteel

Voor het bovenstaande is tijd nodig. Toch willen we de deuren graag snel openen om bezoekers te laten genieten van dit bijzondere monument. Het kasteel zal daarom gefaseerd open gaan met de kamers die klaar zijn om met het publiek te delen. In de loop van de tijd zullen er meer kamers in de rondleidingen opgenomen worden. De entreeprijs zal hier ook naar aangepast worden.

Tijdens het Pinksterweekend, met de Dag van het Kasteel, wordt het kasteel officieel geopend voor het publiek. Vanaf dan zijn bezoekers elk weekend welkom om een rondleiding onder leiding van een gids te volgen door het imposante gebouw.

Initieel zullen in de weekenden, op zaterdag en zondag, drie rondleidingen per dag aangeboden worden. Later komen daar mogelijk meer instapmomenten of dagen bij. Bekijk de website om de actuele tijdsloten te zien.

Koffie en snacks

Totdat het kasteel opengaat voor het publiek, ben je alvast welkom bij het café op het kasteelterrein. In één van de oude koetshuizen kun je terecht voor een kopje koffie of een lekkere snack. Vanaf maart 2024 opende de horeca in het weekend hier de deuren. Zij hebben sinds kort de tijden verruimd en zijn nu ook op vrijdagen te bezoeken.

De koetshuizen zijn ook te boeken voor feesten en partijen. Daarnaast kun je komen overnachten in een van de koetshuizen op het terrein.

Werken bij Slangenburg

Voor het openstellen van het kasteel en de koetshuizen zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het geven van rondleidingen en naar personeel voor in de horeca. Interesse? Kijk op de website van Slangenburg voor de openstaande vacatures.

Boek een ticket!

Tickets voor de rondleidingen zijn te boeken via Kasteel Slangenburg. Daar vind je ook meer informatie over de mogelijkheden van de koetshuizen.

Nieuws

  • Verduurzaming monumenten

    26 maart 2024

  • Vondsten Stadskasteel Zaltbommel

    18 maart 2024

  • Monumentale vrouwen

    1 maart 2024