Nieuw traineeprogramma

22 mei, 2024
Null

Null

De erfgoedsector heeft behoefte aan nieuwe monumententalenten. Daarom heeft Monumentenbezit, samen met een aantal van haar partners uit de sector, een traineeprogramma opgestart! Bij die partners horen Museum Huis Doorn, Museum de Gevangenpoort in Den Haag, de Hogeschool Utrecht en Stichting Monumentenzorg Curaçao.

Met dit programma kunnen we onze trainees gezamenlijk de kans bieden om te werken op de mooiste plekken in het Nederlandse Koninkrijk, aan sommige van de meest markante bouwwerken die daarin liggen. Zo willen we actief bijdragen aan het opleiden van de monumentenzorgers van de toekomst en het gezond en levendig houden van onze mooie sector.

Een mooie werkplek

Zelf is Monumentenbezit eigenaar van meerdere top 100-monumenten, waaronder de kastelen Slangenburg en Buitenplaats Trompenburgh. Haar portefeuille van 32 Rijksmonumenten en monumentale complexen bevat ruim 100 gebouwen. Genoeg mooie plekken om te komen werken als trainee!

Onze organisatie is gericht op het behoud van dat erfgoed. Monumentenbezit doet dat door een kennis gedreven onderhoudsfilosofie, waarin actief de connectie met het publiek wordt gezocht. Kennisdeling is daar een wezenlijk onderdeel van. Dit traineeprogramma past daar dan ook perfect in.

Wat heeft het programma te bieden?

Je komt te werken als Junior Projectleider. Je bouwt je aan je eigen netwerk terwijl je midden in de erfgoedsector staat. Je komt te werken in ons team van Bouwkundige Projectleiders. Zij zullen je begeleiden, ze nemen je mee op pad naar de monumenten en maken je wegwijs in het werkveld. Daarnaast werk je zelfstandig aan je eigen projecten.

Je gaat één jaar voor Monumentenbezit aan de slag, met de mogelijkheid om in te stromen bij HU Utrecht. Je kunt kiezen uit twee opleidingen die de hogeschool te bieden heeft. De eerste is de minor Gebouwd Erfgoed (start september 2024). De andere is de minor Bouwhistorie en Restauratie.

Het andere jaar ga je aan de slag bij een van onze partners binnen dit programma. Gezien onze samenwerking met Stichting Monumentenzorg Curaçao, is het dus ook mogelijk om op de Caribische eilanden te werken aan projecten.

Vacature en meer informatie

Hoe gaan we monumenten behouden voor de toekomst en verduurzamen? Heb jij daar als trainee wel een antwoord op? Kom dan ons team versterken! We hebben een vacature openstaan voor Junior Bouwkundig Projectleider waar je op kunt solliciteren. Als junior projectleider maak je onderdeel uit van het traineeprogramma.

De vacature wordt gelijktijdig uitgezet bij partner-organisaties.

Nieuws

  • Zomertips!

    1 juli 2024

  • Monumentenbezit 10 jaar!

    26 juni 2024

  • Toekomst Brederode

    6 juni 2024