Sint-Lievensmonstertoren weer open

15 maart, 2022

Goed nieuws voor Zierikzee en Schouwen-Duiveland: de Sint-Lievensmonstertoren in Zierikzee gaat deze zomer weer open en start met een nieuwe professionele exploitatie door Stichting Centree. De komende drie jaren worden de schouders gezet onder de ontwikkelingsplannen voor de toren. In de aanloop is een realistisch plan en tijdspad opgesteld dat door diverse direct betrokken partijen worden omarmd. Het plan biedt gefaseerd een nieuwe toekomst voor de Sint-Lievensmonstertoren met een spannende programmering en exploitatie.

"We vinden het fantastisch dat Zierikzee en haar toeristen met deze invulling weer van de toren kunnen genieten."

Mark van den Bos | directeur/bestuurder Monumentenbezit

2022 is een tussenjaar van openstellen en het uitwerken van plannen voor de noodzakelijke verbouwing. Bij de Sint-Lievensmonstertoren in Zierikzee zullen voorzieningen worden aangebracht zodat een zelfstandige exploitatie mogelijk wordt. De beklimming van de Sint-Lievensmonstertoren zal een steeds veranderende culturele ontdekkingstocht worden.

Van het uitzicht vanaf de toren kan dit jaar weer genoten worden.

De openstelling van de Sint-lievensmonstertoren in Zierikzee, in de zomer van 2022, wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Schouwen-Duiveland.

Nieuws

  • Verduurzaming monumenten

    26 maart 2024

  • Kasteel Slangenburg gaat open voor publiek

    19 maart 2024

  • Vondsten Stadskasteel Zaltbommel

    18 maart 2024