VACATURE JUNIOR BOUWKUNDIG PROJECTLEIDER
Per direct, 32-40 uur

Hoe gaan we monumenten behouden voor de toekomst en verduurzamen? Heb jij daar wel een antwoord op? Kom dan ons team versterken!

Het gebouwde cultureel erfgoed is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en identiteit. Monumentenbezit heeft de kerntaak om onze monumenten op een verantwoorde manier te behouden en te delen met een breed publiek. In onze portefeuille vind je 32 rijksmonumenten -100 gebouwen-, waaronder kerken, torens, gedenknaalden, ruïnes, buitenplaatsen en de vestingwerken.

Wij zoeken nieuwe collega om ons team te versterken zodat we deze bijzondere plekken kunnen bewaken.

Onze nieuwe collega

Jij bent een jonge enthousiaste bouwkundige, net klaar met een studie in de richting van Bouwkunde. Of je hebt al enige werkervaring en wilt je specialiseren in restauratie en onderhoud van monumenten. Je komt te werken in een team van 10 personen, waarin je nauw samenwerkt met drie senior Bouwkundigen. Als Junior Bouwkundig Projectleider ben je veelzijdig op het gebied van onderhoud en restauratie van monumenten. Je bent zelfstandig en creatief in het zoeken naar oplossingen, bestemmingen binnen de context van het monument. 

We hebben een unieke verzameling monumenten, waar er in de toekomst potentieel meer bijkomen. Je reist regelmatig naar een van deze monumenten, maar werkt voornamelijk vanuit ons op kantoor in ’s-Gravenland (Buitenplaats Trompenburgh) of Naarden (Vesting).

Dit kom je bij ons doen

Jouw taken bestaan onder meer uit:

  • Het uitvoeren van bouwkundige inspecties van panden
  • Het vastleggen van de bevindingen in rapportages
  • Het adviseren over noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de directie
  • Het verhelpen van plotselinge/onverwachte onderhoudsproblemen aan het casco
  • Het maken van werkomschrijvingen en het ramen van kosten van noodzakelijk onderhoud
  • Het begeleiden van de uitvoering door (onder-)aannemers en het beoordelen van het werk

Bij voorkeur ben je in bezit van een rijbewijs B(E), zodat je gemakkelijk langs de monumenten kunt.

Wat krijg je daarvoor terug

  • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Je werkt vanuit unieke locaties met bijzondere verhalen. Elke week ziet er weer anders uit.Als je niet in een van de monumenten werkt, dan werk je op ons kantoor op Buitenplaats Trompenburgh of in de Naarden Vesting. Daarnaast is een combinatie met thuiswerken ook een optie.
  • Een kans om mee te groeien in een organisatie die volop in ontwikkeling is.
  • Een afwisselende functie met ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen d.m.v. een traineeprogramma. Ook kun je aanvullende cursussen, workshops of opleidingen volgen.

Het traineeprogramma

Je werkt als Junior Projectleider. Waarbij je één jaar voor Monumentenbezit aan de slag gaat, met de mogelijkheid om in te stromen bij HU Utrecht. Je kunt kiezen uit twee opleidingen die de hogeschool te bieden heeft. De eerste is de minor Gebouwd Erfgoed (start september 2024). De andere is de minor Bouwhistorie en Restauratie. Het andere jaar ga je aan de slag bij een van onze partners binnen dit programma. Gezien onze samenwerking met Stichting Monumentenzorg Curaçao, is het dus ook mogelijk om op de Caribische eilanden te werken aan projecten.

Als Junior Projectleider bouw je aan je eigen netwerk terwijl je midden in de erfgoedsector staat. Je komt te werken in ons team van Bouwkundige Projectleiders. Zij zullen je begeleiden, ze nemen je mee op pad naar de monumenten en maken je wegwijs in het werkveld. Daarnaast werk je zelfstandig aan je eigen projecten.

Solliciteren

Globale planning sollicitatieprocedure

Heb jij belangstelling voor deze functie en voldoe je aan het gevraagde profiel? Dan nodigen wij je uit om jouw motivatiebrief met cv te sturen naar beheer@monumentenbezit.nl.

Je kunt reageren tot en met 24 juni.

Gesprekken                                                     : n.t.b.

Start functie                                                     : z.s.m.

Monumentenbezit hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. We streven bij de samenstelling van onze organisatie en bij de aanname van nieuwe personeelsleden of leden van de raad van toezicht naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond en herkomst. Eenieder die zich herkent in de functie-eisen wordt dan ook uitgenodigd om te solliciteren.