Stichting

Monumentenbezit

Test videopopup

 

 

“Wij zijn er voor alle monumenten in Nederland”

Mark van den Bos, Directeur

 

Uitgelicht

Trompenburg voor een dag huren

Op aanvraag

Vereniging Hendrick de Keyser verhuurt voor Monumentenbezit Trompenburgh. Wilt u een aanvraag doen? Neem dan contact op via onderstaande link of via het nummer 020-5210645.

Ierse koor Anúna in de Grote Kerk Veere

 15 december 2019

Eindelijk is de Grote Kerk van Veere aan de beurt! De raadselachtige ruïnekerk past perfect bij de magische a-capella zang van Anúna. De kostuums, het kaarslicht: alles draagt bij aan een bijzondere ervaring.

Boek ‘Het Duivelshuis in Arnhem’

Binnenkort verkrijgbaar

Onze collega Jeroen van der Werf heeft zijn bouwhistorische onderzoek naar het Duivelshuis in Arnhem in samenwerking met de gemeente verwerkt tot dit mooie boek. Binnenkort verkrijgbaar!

Kleuronderzoek vesting Naarden in KNOB

In de huidige editie van de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond staat het artikel van Monumentenbezit over het kleuronderzoek in de vesting Naarden.

Monumenten Routes

Nieuw op de website van Monumentenbezit: monumentenroutes

Kom overnachten in Kasteel Slangenburg

Het Kasteel Slangenburg wordt gebruikt als gastenhuis waar de bezoeker tot rust kan komen. Het bijzondere van het kasteel is het bijna volledig bewaard gebleven zeventiende-eeuwse interieur. Alle stijlkamers kunnen door de gasten gebruikt worden. Uniek in Nederland en echt de moeite waard!

Publicaties

Naast het restaureren, verbouwen en herbestemmen van haar monumenten, verricht Monumentenbezit ook historisch onderzoek naar onze 

Kom binnen kijken bij Trompenburgh in s-Graveland

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij de idyllische buitenplaats Trompenburgh? Op zondag 13 oktober en zondag 3 november worden door Natuurmonumenten weer rondleidingen georganiseerd.