SMB houdt zich niet alleen bezig met het restaureren en onderhouden van monumenten, maar ook met zich profileren op het gebied van culturele activiteiten.

 
IMG_1617 3.JPG

Artikel historische kleur Naarden

Het NaarderNieuws kwam langs in de vesting om alvast de nieuwe kleur groen te bewonderen die over een aantal jaren overal in Vesting Naarden zichtbaar zal zijn.

 
Tburgh 010.jpg

Beelden Trompenburgh

Voor het item 'In vogelvlucht' zijn er door RTV Noord-Holland spectaculaire beelden gemaakt van onze historische buitenplaats Trompenburgh.  

 
Grote Kerk Veere MR270518 23.jpg

Zondagmiddagconcert Grote Kerk Veere

Op 27 mei 2018 vond in de Grote Kerk van Veere een zondagmiddag concert plaats. In de uitverkochte voormalige kerk konden de gasten en genodigden luisteren naar het Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson samen met Lucas en Arthur Jussen op piano. 

 
PHOTO-2018-05-17-19-36-46.jpg

Herdenking van de slag bij Heiligerlee

De slag bij Heiligerlee vond op 23 mei 2018 precies 450 jaar geleden plaats. Dit werd onder andere herdacht met een tentoonstelling in het museum Slag bij Heiligerlee en een herdenking bij het monument voor Graaf Adolf. Voor SMB was dit het ideale moment om het nieuwe informatiebord over dit monument te onthullen. 

 
IMG_1414.JPG

Verhuur Brugwachterswoning Naarden-Vesting

RTV Noord Holland kwam op bezoek bij onze gerestaureerde brugwachterswoning in Naarden-Vesting. In het verlengde van de restauratie een interessante kritische noot.