NIEUWS

 

ONZE NIEUWSBERICHTEN


2019Artikel in de Saillant

tn_Saillant_2019-1.jpg

In het eerste kwartaalbericht van de Stichting Menno van Coehoorn, de Saillant, staat een artikel over gebouw P’ in de vesting Naarden geschreven door Jeroen van der Werf. In het artikel worden onder andere de niet uitgevoerde ontwerpen voor ravelijn 6 besproken. De Saillant is voor €3,20 te koop bij de Stichting Menno van Coehoorn (Mariaplaats 51 te Utrecht) of te verkrijgen bij een lidmaatschap als begunstiger of donateur bij de stichting.

 

Nieuw jaar, nieuwe website!

Schermafbeelding 2019-01-03 om 10.45.49.png

Stichting Monumenten Bezit heeft een nieuwe website. Zo heeft de website niet alleen een nieuwe indeling, er zijn ook niet pagina’s en voor enkele monumenten een uitgebreidere en nieuwe informatietekst. We zijn momenteel nog hard aan het werk om over al onze monumenten een nieuwe informatietekst te schrijven. Houd de website dus goed in de gaten!


 

750.000 euro voor de Grote Kerk Veere!

bgl_ggg_cheques_Zeeland.jpg

Tijdens het Goed Geld Gala van de Bank Giro Loterij heeft de Grote Kerk in Veere 750.000 euro ontvangen. De kerk wordt een nieuw kunst- en cultuurpodium met een drievoudige focus. Als eerste het programma met de stadscurator, voor het smeden van lokale verbindingen, samenwerkingen en ontmoetingen. Daarnaast een erfgoed experience; bezoekers kunnen straks bijzondere verhalen en de historie van de Grote Kerk op realistische wijze ervaren en beleven in de toren en kerk met de nieuwste technologieën. De Grote Kerk wordt daarnaast ook een podium voor speciale cross-over evenementen, van zowel Zeeuwse als (inter)nationale partners. Zoals Amsterdam Sinfonietta, Foam, Eye, het Nationaal Ballet. En Film by the Sea, CBK, Muziek Podium Zeeland, Erfgoed Zeeland en meer. De Grote Kerk wil een aanvulling zijn op het culturele aanbod in de regio Walcheren, geen concurrentie. Daarom is de wens om nauw samen te werken met andere instellingen en podia.  

Op dit moment wordt vloerverwarming in de kerk aangebracht, zodat de Grote Kerk in alle seizoenen te gebruiken is. Op 18 en 19 mei 2019 zullen de eerste twee (muziek)voorstellingen plaatsvinden. Nieuws daarover wordt binnenkort bekend gemaakt.


 

Verwerving van de Oostkerk

DSC00047.JPG

Op 15 november tekende SMB voor de overdracht van de Oostkerk in Middelburg. Ons dertigste monument is in goede handen bij de Stichting De Oostkerk die grootse plannen heeft voor een nieuwe culturele invulling. In 2019 zal SMB beginnen aan een kleine verbouwing. Zo zal er een nieuwe toiletgroep in de kerk gerealiseerd worden.


 

Plannen Ruïne van Teylingen

PHOTO-2018-12-04-14-19-35 6.jpg

In samenwerking met de gemeente Teylingen is SMB bezig met de herontwikkeling van het voormalige kasteel. In onderstaande korte video zijn kort onze plannen weergegeven door de gemeente.