TE HUUR:

De Brugwachterswoning te Naarden

Huurprijs € 1.800,- excl. gas, water en licht per maand

Met nog een paar kleine werkzaamheden op het programma is de restauratie van de brugwachterswoning aan de Kapitein G.A. Meijerweg zo goed als voltooid. Na het benodigde onderzoek is de woning weer in oude luister hersteld. Zowel het interieur als exterieur is uitgebreid onder handen genomen.

Niet alleen is er gerestaureerd, ook is het huis nu van alle gemakken voorzien. Zo is een ruime badkamer, een toilet en een moderne keuken ingebracht. Dubbele beglazing, een geïsoleerde kap en een nieuwe Cv-ketel zorgen ervoor dat het mogelijk is om in deze karakteristieke woning behaaglijk te kunnen leven.  

De woning biedt uitzicht op de vestingwallen van het de stad Naarden en is door zijn ligging op de bedekte weg omsloten door water en groen. Alle voordelen van de stedelijke omgeving vindt u op loopafstand van deze uitzonderlijke locatie. Ook de bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer is gewaarborgd door de oprit van de A1 en het station Naarden-Bussum op slechts ca. 2 km afstand.

Indeling: Op de begane grond biedt de karakteristieke hal toegang tot de opkamer. Met een kleine opstap betreedt u de ruimte die in de originele woning als voorname kamer bedoeld was. Achter in de hal naast het moderne toilet vindt u de deur die leidt naar de grootste ruimte van de woning. Hier bevond zich ooit de keuken en werd de was gedaan, hier speelde het dagelijks leven zich af en is nu ruimte voor een eet-/ woonkamer. De N naastgelegen aanbouw van latere datum is nu ingericht met een moderne keuken en is voorzien van vloerverwarming  onder de tegelvloer. Onder de opkamer bevindt zich de kelder, waar vroeger de kolen werden opgeslagen, met de opstelplaats voor de nieuwe Cv-ketel. Ook is hier een mogelijkheid om een wasmachine en een droger op te stellen.

Via de trap in de gang komt u terecht op de overloop die toegang biedt tot twee ruime slaapkamers met voldoende bergruimte in het historische knieschot. Tussen de twee slaapkamers in bevindt zich een moderne badkamer.

Kenmerken:
-        Oppervlakte ca. 85 m2
-        Inpandige bergruimte ca .14 m2
-        Buitenruimte ca. 250 m2

Bijzonderheden
-        Aanlegmogelijkheid voor een boot aan de buitengracht
-        Vloerverwarming in de keuken en badkamer
-        Restauratie opgeleverd januari 2018
-        Bouwjaar 1898

Beschikbaarheid: Direct

Voorwaarden:
-        Voorbehoud gunning
-        keukenapparatuur door huurder zelf in te brengen
-        Aanleggen van tuin in overleg

Voor de overige specificaties, huurvoorwaarden en wellicht een bezichtiging kunt u ons bereiken per mail: info@monumentenbezit.nl